Politika zasebnosti

Ta pravilnik o zasebnosti opisuje, kako se vaši osebni podatki zbirajo, uporabljajo in delijo ob obisku ali nakupu s spletnega mesta www.greenpapa.eu ("spletno mesto"). Green Papa d.o.o. kot upravljavec spletne trgovine www.greenmarket.si, deluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP in GDPR) in je zavezano k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Green Papa d.o.o. se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine www.greenmarket.si. Zbrane podatke bo Green Papa d.o.o. uporabljal izključno za upravljanje storitev v spletni trgovini www.greenmarketj.si. Green Papa d.o.o. bo zbiral sledeče osebne podatke za potrebe poslovanja: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte (uporabniško ime), kontaktno telefonsko številko, geslo v šifrirani obliki ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu. Za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na uporabnikov računalnik se lahko shranijo tudi drugi piškotki, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Način in namen obdelave podatkov Z uporabo spletnega mesta www.greenpapa.eu se uporabnik strinja z veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov. Green Papa d.o.o. kot upravljavec podatkov lahko le-te v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Green Papa d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika. Informacije o posamezniku bo družba obdelovala zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja. E-novice. Uporabnik s prijavo na prejemanje novic soglaša, da Green Papa d.o.o. uporabi njegov elektronski naslov za namene obveščanja o novostih v ponudbi na spletu in ostalih prodajnih mestih, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah. S prijavo na e-novice se uporabnik vpiše v seznam prejemnikov e-novic. Za prijavo na e-novice zbiramo sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov, telefon in rojstni datum. Green Papa d.o.o. za prijavo na novice uporablja sistem prijave, kar pomeni, da pošilja elektronska sporočila zgolj osebam, ki so se izrecno strinjale, da želijo prejemati elektronska obvestila. Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno v XNUMX dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Uporabnik lahko zahteva tudi prenos podatkov ali seznanitev z njimi. Upravljavec Green Papa d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov. E-novice Green Papa d.o.o. pošilja preko spletne aplikacije DGXNUMX. Registracija uporabnika – nakupovanje kot registriran uporabnik V spletni trgovini www.greenpapa.eu se lahko posameznik prijavi kot registrirani uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim neregistriranim uporabnikom (gostom). Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. V primeru, da se uporabnik registrira, bo podjetje Green Papa d.o.o. vpisane podatke do preklica uporabljalo za obdelavo uporabnikovega naročila, pripravo še bolj relevantnih ponudb in za marketinške analize, ki bodo pomagale izboljšati prodajni proces. Uporabniku registracija olajša spremljanje preteklih nakupov in skrajša nakupni postopek. Podjetje Green Papa d.o.o. podatke hrani do preklica ali odjave skladno s slovensko zakonodajo. Uporabnik se lahko kadarkoli pisno odjavi z mailom, poslanim na info@greenpapa.eu, ali s klikom na gumb Izbris računa. V primeru, da uporabnik želi izbrisati uporabniški račun, mora e-sporočilo vsebovati naslednje podatke: naslov sporočila naj bo Ukinitev uporabniškega računa; v vsebini naročila mora biti navedeno ime in priimek uporabnika, naslov in elektronski naslov, s katerim se je uporabnik registriral; sporočilo mora biti poslano z elektronskega naslova, s katerim je uporabnik prijavljen kor registrirani član. Nakupovanje kot gost. V primeru, da uporabnik naročilo izvede kot gost, bo podjetje Green Papa d.o.o. vpisane podatke uporabilo za obdelavo oddanega naročila. Green Papa d.o.o. kot davčni zavezanec mora v skladu s XNUMX. členom ZDDV zagotoviti hrambo računov, ki se nanašajo na dobave blaga ali storitev na ozemlju Slovenije najmanj XNUMX let po poteku leta, na katero se računi nanašajo – s tem pa se hranijo tudi podatki, ki so na računu. Kontaktni obrazci in posredovanje e-sporočil. Uporabnik lahko specifična vprašanja na podjetje Green Papa d.o.o. posreduje tudi preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, in s tem upravljavcu zaupa navedene podatke. Ti bodo uporabljeni za rešitev uporabnikovega vprašanja. E-naslovi, navedeni na spletni strani, niso osebni, pač pa poslovni e-naslovi. Torej niso vezani na eno fizično osebo, pač pa podatke, posredovane na ta način, lahko obdelujejo različne osebe – z namenom hitre in učinkovite rešitve uporabnikovega vprašanja. S pošiljanjem e-sporočila preko spletnega obrazca ali na naslove, navedene na tem spletnem mestu, se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta www.greenpapa.eu. Uporabnikove pravice. Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu www.greenmarket.si pa lahko naslovi tudi na elektronski naslov info@greenpapa.eu. Zagotavljanje varnosti podatkov. Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh www.greenmarket.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo Green Papa d.o.o. varoval ter preprečeval njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani Green Papa d.o.o. pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. Green Papa d.o.o. za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili. Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem. Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Green Papa d.o.o. jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke pa lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podatki so lahko posredovani: - družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-mail marketing …); - marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja (v kriptirani obliki) - podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (Paypal, dostavne službe ipd.) - vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila; - pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.). Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z evropsko zakonodajo. Piškotki. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo na računalniku ob obisku spletne strani. Vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Zakonsko omejevanje piškotkov je predvsem posledica zlorabe tehnologije piškotkov za sledenje uporabnikom in s tem poseganja v zasebnost na spletu. Vrste piškotkov. Piškotki imajo lahko zelo različne sestavine. Dobri so zelo koristni za obiskovalce, še posebej za seje, prijave, košarice artiklov in podobne naloge spletne strani. Nekateri služijo za spremljanje obiska, torej doseg spletnega mesta, posredno pa koristijo tudi končnim obiskovalcem, saj omogočajo vpogled v to, kateri prispevki na spletni strani so za obiskovalce zanimivi, na podlagi povratnih informacij pa lahko spletno stran približajo bralcem z zanimivejšimi vsebinami. Nekateri piškotki beležijo podatke o vaših aktivnostih na spletu, zaradi tega se vam na primer prikazujejo različni oglasi. Vsak vidi oglase storitev, ki jih bo bolj verjetno kupil. Uporabnikova privolitev. Z uporabo spletnega mesta www.greenpapa.eu se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov. Upravljavec osebnih podatkov je: Green Papa d.o.o., Tržaška cesta XNUMX, XNUMX Ljubljana, Slovenija, SI XNUMX. Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite info@greenpapa.eu.

Osebni podatki, ki jih zbiramo
Ko obiščete spletno stran, le ta samodejno zbira določene podatke o vaši napravi, vključno z informacijami o vašem spletnem brskalniku, naslovu IP, časovnem pasu in nekaterih piškotkih, ki so nameščeni v vaši napravi. Poleg tega, ko brskate po spletni strani, zbiramo informacije o posameznih sekcijah na spletni strani ali izdelkih, ki si jih ogledate, po katerih spletnih straneh ali iskalnih poizvedbah ste bili usmerjeni na spletno stran in informacije o tem, kako delate s spletno stranjo. Te samodejno zbrane podatke omenjamo kot "Informacije o napravi".

Informacije o napravi zbiramo z naslednjimi tehnologijami:
- "Piškotki" so datoteke s podatki, ki so nameščene na vaši napravi ali računalniku in pogosto vsebujejo anonimni enolični identifikator. Če želite več informacij o piškotkih in kako onemogočiti piškotke, obiščite spletno mesto http://www.allaboutcookies.org.
- Dejanja o dnevniku "Dnevniki datotek", ki se pojavijo na spletni strani, in zbiranje podatkov, vključno z vašim naslovom IP, vrsto brskalnika, ponudnikom internetnih storitev, stranmi za sklicevanje / izstopom in datumskimi / časnimi znamkami.
- "Spletni svetilniki", "oznake" in "piksli" so elektronske datoteke, ki se uporabljajo za snemanje informacij o tem, kako brskate po spletnem mestu.

Poleg tega, ko opravite nakup ali poskušate opraviti nakup preko spletnega mesta, zberemo nekatere podatke od vas, vključno z vašim imenom, naslovom za izstavitev računa, naslovom za dostavo, informacijami o plačilu (vključno s številkami kreditnih kartic), e-poštnim naslovom in telefonsko številko. Te podatke omenjamo kot "Informacije o naročilu".

Ko govorimo o "Osebnih podatkih" v tem pravilniku o zasebnosti, govorimo o podatkih o napravi in ​​o naročanju.

Kako uporabljamo vaše osebne podatke?
Uporabljamo podatke za naročilo, ki jih zbiramo na splošno, da bi izpolnili vsa naročila, ki jih je dala na spletno mesto (vključno z obdelavo vaših podatkov o plačilu, razporeditvijo za pošiljanje in zagotavljanjem računov in / ali potrdil naročila). Poleg tega podatke o naročanju uporabljamo tudi za:
- komunicirajte z vami;
- pregledati naša naročila za morebitno tveganje ali goljufijo; in
- Ko ste v skladu z nastavitvami, ki ste jih dali v skupno rabo z nami, vam nudimo informacije ali oglaševanje v zvezi z našimi izdelki ali storitvami.

Uporabljamo podatke o napravi, ki jih zbiramo, da nam pomagamo ogledati morebitne nevarnosti in goljufije (zlasti vaš naslov IP) in na splošno izboljšati in optimizirati našo spletno stran (na primer z ustvarjanjem analitike o tem, kako naše stranke brskajo in komunicirajo z spletno mesto in oceniti uspeh naših marketinških in oglaševalskih akcij).

Izmenjava osebnih podatkov
Osebne podatke s tretjimi osebami delimo za pomoč pri uporabi vaših osebnih podatkov, kot je opisano zgoraj. Na primer, za nakup naše spletne trgovine uporabljamo Shopify - preberite več o tem, kako Shopify uporablja vaše osebne podatke: https://www.shopify.com/legal/privacy. Prav tako uporabljamo storitev Google Analytics, ki nam pomaga razumeti, kako naše stranke uporabljajo spletno mesto - več o tem, kako Google uporablja vaše osebne podatke, najdete tukaj: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/. Tukaj lahko tudi izklopite Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Vaše osebne podatke lahko delimo tudi v skladu z veljavnimi zakoni in predpisi, če so stvar sodnega poziva ali sodnega naloga za iskanje ali drug zakoniti zahtevek, ki ga prejmemo, ali za karkoli drugega, da zaščitimo svoje pravice.

Vedenjsko oglaševanje
Kot je opisano zgoraj, uporabljamo vaše osebne podatke, da vam zagotovimo ciljno usmerjene oglase ali tržne komunikacije, za katere menimo, da vas utegnejo zanimati. Če želite več informacij o tem, kako ciljno oglaševanje deluje, obiščite izobraževalno spletno stran za spletno oglaševanje ("NAI") na naslovu http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.

Ciljno oglaševanje lahko onemogočite z uporabo spodnjih povezav:
- Facebook: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads
- Google: https://www.google.com/settings/ads/anonymous
- Bing: https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/personalized-ads

Poleg tega lahko nekatere od teh storitev onemogočite tako, da obiščete portal za izključitev digitalnega oglaševanja na naslovu http://optout.aboutads.info/.

Ne sledite
Vedite, da ne spreminjamo podatkov o zbiranju in uporabi naših spletnih strani, ko v brskalniku vidimo signal »Ne sledi«.

Vaše pravice
Če ste evropski rezident, imate pravico dostopa do osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, in nas prosite, da se vaše osebne podatke popravimo, posodobimo ali izbrišemo. Če želite uveljaviti to pravico, se obrnite na nas preko kontaktnih informacij spodaj.

Poleg tega, če ste evropski prebivalec, ugotavljamo, da obdelujemo vaše podatke, da bi izpolnili pogodbe, ki bi jih morda imeli z vami (na primer, če naredite naročilo preko spletnega mesta) ali kako drugače nadaljujete z našimi zakonitimi poslovnimi interesi, navedenimi zgoraj. Upoštevajte tudi, da bodo vaši podatki preneseni zunaj Evrope, vključno z Kanado in Združenimi državami Amerike.

Hramba podatkov
Ko oddate naročilo preko spletnega mesta, bomo vaše podatke o naročilih ohranili za naše evidence, razen če in dokler ne zaprosite, da izbrišemo te podatke.

Spremembe
To politiko zasebnosti lahko občasno posodabljamo, da bi lahko odražali na primer spremembe v naši praksi ali zaradi drugih operativnih, pravnih ali regulativnih razlogov.

Mladoletne osebe
Spletno mesto ni namenjeno osebam, mlajšim od 18.

Kontaktiraj nas
Če želite več informacij o naših praksah zasebnosti, če imate vprašanja ali če želite vložiti pritožbo, nam pišite po e-pošti na info@greenpapa.eu ali po pošti z uporabo spodnjih podrobnosti:

GREEN PAPA doo
Gosposvetska cesta 8, 1000 Ljubljana, Slovenija.